İngiliz ‘Daily Mail’ gazetesi sağlıkla ilgili en çok merak edilen soruları ve cevaplarını yayınladı. İşte insanların bu konuda cevabını en çok merak ettiği sorular ve tabiki cevapları:

Sağlık soruları1- Erkekler 50’li yaşlarına geldiğinde ne kadar arayla cinsel ilişkiye girmeli?

CEVAP: Haftada 3 kere cinsel ilişkiye girmek prostat kanserine karşı koruyor.

2- Nikotin krizi en sağlıklı şekilde nasıl engellenir?

CEVAP: 10 dakika koşmak, nikotin ihtiyacını azaltıyor.

3- Körlük nasıl önlenebilir?

CEVAP: Araştırmalara göre sürekli kırmızı et yiyen kişilerin kör olma riski, fazla kırmızı et yemeyenlere göre iki kat fazla. Daha az kırmızı et yiyerek kör olma riski azaltılabilir.

4- Bulmaca çözme yeteneği nasıl geliştirilir?

CEVAP: Uzmanlar sağlıklı beslenmenin, spor yapmanın, iyi uyumanın, huzurlu olmanın beyin fonksiyonlarını geliştirdiği görüşünde birleşiyor.

5- Griple mücadele etmenin en iyi yöntemi hangisi?

CEVAP: Amerikalı uzmanların araştırmasına göre, beyaz mantar yemek vücudun bağışıklık sistemini güçlendiriyor ve böylece kişi gribe yakalanmıyor.

6- Kalp krizi nasıl önlenebilir?

CEVAP: Amerika’daki Harvard Üniversitesi’nde yapılan çalışmada şu sonuç çıktı: Haftanın 5 günü fıstık yemek, kalp krizi riskini yarı yarıya azaltıyor.

7- Alzheimer hastalığına yakalanma riski nasıl azaltılabilir?

CEVAP: İsveçli uzmanların araştırmasına göre, orta yaşlarda olup yalnız yaşayanların Alzheimer’a yakalanma riski, evlilere göre daha fazla. (Alzheimer bunamaya yol açan bir hastalık).

8- Kemik erimesini (Osteoporoz) önlemenin en iyi yolu hangisi?

CEVAP: Yeterince kalsiyum almak kemik erimesine karşı en iyi yöntem.

9- Niçin hastaneye gidilmeli?

CEVAP: Sağlığımızla ilgili problemlerimize, en doğru çözümleri tam teşekküllü hastanelerde bulabiliriz.

10- Kadınlar fiziksel acıyla en iyi nasıl başa çıkabilir?

CEVAP: California Üniversitesi’ndeki araştırmada, kadınların aşık oldukları erkeklerin ellerini tutunca veya fotoğraflarına baktıklarında ağrılarının azaldığı ortaya çıktı. Kadınlara aşk iyi geliyor.

Paylaş

0
Shares

Bu konuyla ilgili diğer yazılar: